gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Použití salinátoru/UV lampy
Anonymous (host)

Použití salinátoru/UV lampy 28/01/2008 07:27  
Mým záměrem je postavit bazén z těžké folie.Bohužel od různých odborníků jsem dostal informace,které si protiřečí.Zajímal by mě Váš názor.Je možné u bazenu s těžkou folií použít salinátor?
Jaké jsou výhody a nevýhody,nemůže dojít k poškození folie?
Je možné se stejným výsledkem použít UV lampu,případně jaké jsou její výhody a nevýhody.Případně má stejnou účinost jako salinátor.Ničí skutečně všechny bakterie,či pouze některé?A poslední dotaz.Pochopil jsem správně,že je možné od Vás koupit folii i po metrech tedy ne celou roli?

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Použití salinátoru/UV lampy 28/01/2008 11:09 Karma: 3
Dobrý den, jestli myslíte solenizátor, solenizační jednotku (aspoň my tomu tak říkáme, je možné, že jsou i jiné názvy), resp. přístroj, který vyrábí chlor ze soli obsažené ve vodě, tak bych problém u těžké fólie neviděl stejně tak jako není problém použít UV lampu. Koncentrace soli při solenizaci je 4 promile = 0,4% což sotva pocítíte na jazyku, pokud nevíte, že tam sůl je.

Výhody solenizace
-vyrábíte si patřičné množství desinfekce přímo doma
-sůl v bazénů vhodná např. pro alergiky
-sůl v bazénu částečně zabraňuje růstu některým řas, trochu stabilizuje pH vody.
-snížení dávkování ostatních chemikálií

nevýhody
-trochu vyšší pořizovací náklady
-další přístroj, který potřebuje do jisté míry údržbu

výhody UV lampy
-čistý provoz
-ničí většinu baktérií, plísní, kvasine a virů ve vodě (někde jsem četl, že jsou i výjimky, kdy některé se baktérie a viry se mohou i po narušení jádra regenerovat, ale je jich asi málo)

nevýhody
-snížení účinnosti při vyšší tvrdosti, (zvýšení železa, manganu, možná i soli) ... nemám ověřeno, jen jsem to četl.
-NELZE UV lampu nasadit jako jedinnou desinfekci (spíš podpůrnou), resp. nutno ještě dávkovat chemikálie (alespoň dle zkušeností) a to hlavně podle mého názoru proto, že výkon je malý na takový průtok. (např. u pitné vody je průtok zhruba do 3l/minutu ikdyž je lampa slabší jen 14W, tak v přepočtu je průtok bazénu podstatně vyšší a doba expozice by měla být také delší.) Možná mě někdo opraví.

Co se týká folie, tak ji prodáváme i na m2 a to pokud ji máme skladem (adria blau běžně skladem, a některé další), záleží také na barvě a množství. Atypy na m2 brát nelze, jedině po domluvě.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: Použití salinátoru/UV lampy 05/03/2010 12:02  
mám na vás dotaz nevíte kde by se dala sehnat UV lampa,salinátor a ionizátor laguna do bázenu poradtě prosím A děkuji

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Použití salinátoru/UV lampy 05/03/2010 15:51 Karma: 3
Dobrý den,
solenizátor a uv lampy prodáváme i my, viz. adresa: http://www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/desinfekcni ... 8_359.html

Co se týká ionizátoru (na bázi mědi a stříbra), tak si myslím, že je nevhodné jej použít současně se solenizátorem.
Jinak co se týká ionizátorů, tak nejsem zastáncem těchto desinfekčních metod, ale po zadání do http://www.google.cz ionizátor laguna, Vám to nějaké výsledky a obchody najde.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.