gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12
Téma: Bezchlorová chemie Guaa-pool 1 litr
Milan (host)

Re:Bezchlorová chemie Guaa-pool 1 litr 05/06/2011 12:24  
Dobrý den, prosím o radu zkušenější. Mám nadzemní bazén cca 16 tis. l. Písková filtrace 6,6m/h s UV lampou 16W. Koupil jsem kyslíkové tablety 200g (chemoform). Po napuštění se voda asi za tři dny vyfiltrovala, ale stále není úplně průzračná. Je lehce zakalená do žluta. Zkusil jsem vločkovač (Blueone), luxovat dno, filtrace běží skoro pořád, písek jsem proplachoval, ale stále to není ono. Ph v pořádku. Množství kyslíku také. Je vůbec možné bez chloru dosáhnout azurové vody? Mám to vzdát a koupit nějaký chlorový přípravky? Předem děkuji za radu.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:Bezchlorová chemie Guaa-pool 1 litr 06/06/2011 09:51 Karma: 3
Dobrý den, jakákoliv bezchlorová chemie z našich zkušeností nemá nikdy takový účinek jako chlorová desinfekce, případně by jí tam muselo být tak mnoho, že by se to nevyplatilo.
Je více druhů bechlorové chemie na bazény. Delší dobu se používá bezchlorová chemie na bázi peroxidu vodíku ( kyslíková chemie ).
V současné době se začínají prosazovat nové technologie tzv. polymerová chemie.

To byla jen trocha teorie. Ze zkušenosti a píší to i někteří výrobce např. u polymerové chemie, že je potřeba párkrát za sezónu při velkém zatížení vodu zašokovat např. chlorem nebo speciálním bezchlorovým šokem, aby se bazén vyčistil úplně. (záleží na druhu použité chemie)

Osobně se domnívám, že je lepší používat chlor tam, kde to nenese nějaké problémy (hnědá voda, alergie osob apod.) Když se dávkuje chlor, tak jak má, tak nesmrdí a většinou není ani jiný problém.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:Bezchlorová chemie Guaa-pool 1 litr 06/06/2011 09:54 Karma: 3
Milan napsal:
... Je lehce zakalená do žluta. Zkusil jsem vločkovač (Blueone), luxovat dno, filtrace běží skoro pořád, písek jsem proplachoval...

Ještě bych vydržel pár dní. Ani menší zákal není odstraněn ihned. Rekl bych, že to udržujete správně, jen vytrvat. Toho vločkovače bych tam možná nedával tolik.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 12

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.