gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Rozvody u zabudovaného bazénu
#1
Anonymous (host)

Rozvody u zabudovaného bazénu 08/11/2007 19:11  
Zvažujeme způsob dezinfekce vody, chceme se vyhnout chloru. Slyšela jsem ale, že prý při nějakém způsobu dezinfekce (kyslík? elektrolýza?) musí být rozvody ne z plastu, ale nějakého speciálního materiálu, protože plast by nevydržel. Zatím jsem na tento problém nikde nenašla odpověď. [/b]
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
#2
D.Schweizerová (host)

rozvody u bazénu, desinfekce 13/02/2008 20:54  
Vážená paní Ivo,
omlouváme se, že jsme Vám ihned neodpověděli, zřejmě váš dotaz kolega přehlédl.
Co se týče rozvodů, tak záleží na tom, jaký plast máte na mysli, ale pokud tento nedělá problém při desinfekci chorem, tak nebude dělat zřejmě žádné potíže při jiných desinfekcích. Jiné by to bylo, kdybyste měla přívody a odvody do bazénu vedeny např. v kovových trubkách - to byste například solenizaci, nebo některé jiné altermativy desinfekce nemohla používat.
Hodně zákazníků se snaží z důvodu "zdraví" vyhnout se chemizaci chlorem. pokud však nemáte opravdu prokazatelné alergie na chlor, nemusíte se této desinfekce obávat. Zápach chloru, tak jak je to často na veřejných bazénech není vůbec na soukromém bazéně nutný. Naopak zápach chloru svědčí o tom, že plovárna je plná mrtvých (či evtl živých) bakterií, na které se chlor navázal a že provozovatel nedostatečně ředí vodu.
Když budete pravidelně zpočátku 1 x za 2 dny, později 1 x za týden testovat vodu testrem, nebudete muset bazén přehnaně chlorovat. Máte také možnost pořídit si slanou vodu tzv. solenizaci ( obsah soli ve vodě je cca 4 promile, takže voda není tak slaná jako v moři)- Pomocí solenizace se ze soli v malých dávkách průběžně tvoří malé množství chloru, které desinfikuje, aniž by obtěžovalo. Navíc mnoho zákazníků sůl ve vodě chválí jako úspěšnou formu léčené exemů apod.
Bezchlorová chemie je většinou na bázi aktivního kyslíku, stříbra apod a je celkem finančně náročná. Navíc při vyšších teplotách kolem 26 st.C vody jen těžko udržíte s touto chemii jiskřivou čistou vodu v bazénu.
Schweizerová
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.