gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Usazení laminátového bazénu - přípojka pro solární kolektor - z mailové komunikace
#1
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Usazení laminátového bazénu - přípojka pro solární kolektor - z mailové komunikace 12/07/2010 10:47 Karma: 3
Dobrý den.
Musím vám pane Dostále poděkovat za vaše rady a názory prezentované v poradně. Utvořil jsem si podle nich vlastní názor co a jak. Mám ale v současné době problém na který jsem nikde nenašel odpověď. Jedná se o usazení laminátového bazénu na armovanou betonovou desku. Je na ní 3 cm styrodur. Bazén je nastříkán pěnou a na dně to asi není rovnoměrné, protože po položeni na desku se při chůzi některá místa prohýbají a některá jsou "vyboulená". V části před schody je průhyb asi největší. Nevím jestli je to závada, nebo je to tak normální. Zkusil jsem do bazénu napustit vodu (asi 20cm) a dost se to zlepšilo.Váha sai pěnu a styrodur někde zmáčkla. Jen někde to ještě trochu pruží. Pod schody kam se dostanu není problém stříknout pěnu do hloubky asi 40cm pod bazén-to je dostačujíci, ale v jednom zadním rohu...? Nevím jestli máte zkušenosti i z laminátovým bazénem, přesto jsem se dovolil dotázat.
Dále mám pak dotaz jak moc je potřeba podezdít schodiště, jestli v celé délce schodů, nebo stačí paprskovitě v několika bodech.
Chci časem připojit solár a proto v předstihu chci v šachtě připravit rozvod. Dva T kusy a mezi ně ventil. Nevím jen jaký průměr stačí hadice stačí na připojení soláru. 50mm se mi zdá hodně silné.
No a protože jako správný kutil chci ušetřit, dostal jsem od kamaráda průhlednou hadici z barevným proužky(potravinářská)-sedí na armatury průměru 50. Mohu tuto hadici použít? A je hadice vhodnější než trubky?
A poslední dotaz ( je jich hodně-omlouvám se).
Je možné od přívodu k jedné trysce udělat T kusem odbočku ke sprše? Nebo je to bezpředměrné a tlak nebude k funkčnosti sprchy stačit?

Pokud se budete dotazy zabývat a odpovíte mi na ně, předem děkuji.

V.K.


Dobrý den,

děkujeme za zájem. Co se týká laminátových bazénů, tak opravdu zkušenosti nemám téměř žádné. Domnívám se, že by se asi tolik pnout. Asi do jisté míry se to usadí, ale stálé napětí se mi nezdá vhodné. Je otázka o kolik se polystyren zmáčkne. Nedovoloval bych si říci, že je to špatně nebo dobře. K tolerancím by se měl vyjádřit výrobce. Mám dojem, že laminátový bazén má také nějakou kovovou kostru a výztuž.

Co se týká schodů, tak pokud vím, tak se podezdívají dle velikosti ve dvou nebo třech pruzích. (na krajích a uprostřed). Chyba by asi nebyla je podezdít pod celou plochou, případně vypěnit pěnou a polystyrenem.

Solární kolektory určitě připojte min. 50mm trubkami nebo hadicemi, ale doporučil bych jen bazénové. Přece jen tam teče teplá voda a těžko říci, zda to zvládnou jiné hadice např. potravinářské. (max na přívod). Na solár bych doporučil asi trubky, záleží na situaci. Kolega použil polyš.


Otázka odbočky na sprchu. Asi by to šlo, ale nevím jestli je to nejvhodnější, různé tlaky, čerpadlo je někdy zaplé, někdy vyplé apod. Tlak si myslím, že by mohl stačit na 1 trysku a 1 sprchu. Pokud byste to dělal, tak to také doveďte tlustou trubkou ne 20mm.

Pro další informace jsme Vám k dispozici.
S pozdravem
Pavel Dostál
 
Poslední úprava: 12/07/2010 10:47 Provedl: Pavel Dostál.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.