gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Vnější stěna sauny
Anonymous (host)

Vnější stěna sauny 08/01/2008 08:55  
Hezký den přeji do Brna, mám zájem o vybudování sauny svépomocí, jsem totiž kutil domácí
- je možné použít jako vnější obklad sauny sádrokarton (nechci mít vnější povrch palubky , dřevo)
- z vaší aktuálně zvýhodněné nabídky jsem si vybral sadu pro montáž svépomocí velikost sauny 1,6x2x2,1 - nerozumím pojmům "řez na min 4ks á 1,6bm + "
- dále neuvádíte jaký typ kamen je v sadě
- počet lávových kamenů(resp.je počet takový, že vyhovuje velikosti kamen?)
- rozumím správně, že tento typ kamen mohu polévat vodou?
- ovladač S10 prosím o uvedení výrobce
- vnitřní palubky chci ukládat vodorovně, je možné i v této variantě tuto sadu použít
- je možné tuto sadu objednat bez minerální vaty? stavěl jsem dům a mám jí spousty
- termín dodávky od objednávky resp.zaplacení?

Děkuji za odpovědi. Miroslav Tokáč, Litvínov

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Anonymous (host)

p. Tokáč 10/01/2008 17:42  
Pokusím se o malou nápovědu k některým dotazům:
-kamna počítejte přibližně jeden kW na 1m3
-regulace S10 je výrobkem firmy Vlastimil Sládek-SAUNY SALUS, http://www.sauny-salus.cz
-kameny jsou dodávány od 6kg výše, je na Vás jak je uložite jen nezakrývejte plný profil kamen, ponechejte průduchy po stranách volné

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Vnější stěna sauny 11/01/2008 13:25 Karma: 3
Dobrý den, omlouvám se za zpoždění odpovědi.

> - je možné použít jako vnější obklad sauny sádrokarton (nechci mít vnější povrch palubky , dřevo)

sádrokartón může dělat problémy, pokud jej zafixujete na stejnou konstrukci jako je sauna, a to hlavně z důvodů, že celá konstrukce sauny se pod vlivem teplotních rozdílů může pohybovat. Pokud bych už musel použít sádrokarton, tak rozhodně na samostatně nosné profily.

> - z vaší aktuálně zvýhodněné nabídky jsem si vybral sadu pro montáž svépomocí velikost sauny 1,6x2x2,1 - nerozumím pojmům "řez na min 4ks á 1,6bm + "

znamená to, že z hranolu nařežete min. 4 ks délek 1,6m

> - dále neuvádíte jaký typ kamen je v sadě
kamna nerezová k zavěšení na stěnu zn. Salus - možnost kropení vodou (náraz parou), ovladač S10, za příplatek i s displejem, nebo plně digitální
výkon kamen je spočítán na uvedený rozměr, za příplatek je možné dodat o řád vyšší. V tomto případě 6kW/380V

> - počet lávových kamenů(resp.je počet takový, že vyhovuje velikosti kamen?)
jak uvedl p. Rolf, tak je to cca. 6 kg

> - rozumím správně, že tento typ kamen mohu polévat vodou?
ano dají, na uvedené kameny, neznamená to ovšem, že na ně vylijete kbelík vody, ale nabíráte naběračkou a kropíte zvrchu kameny.

> - ovladač S10 prosím o uvedení výrobce
Salus - dodává se s kamny

> - vnitřní palubky chci ukládat vodorovně, je možné i v této variantě tuto sadu použít
použít lze, ale kostra a palubky jsou řezány na variantu svisle a to znamená, že asi dáte podkladní hranoly svisle a palubky vodorovně. Proto je možné, že délky hranolů a palubek nebudou odpovídat po nařezání. Ale velký problém nepředpokládám.

> - je možné tuto sadu objednat bez minerální vaty? stavěl jsem dům a mám jí spousty
Vata a kamna jsou jediné věci, které lze odečíst.

> - termín dodávky od objednávky resp.zaplacení?
Zaplacení, záloha cca. 20tis., doplatek dobírkou nebo hotově při převzetí.
Balné v případě zaslání 500,- + DPH, dopravu hradíte přímo dopravci, odhadem do 2500,- Kč, termín dodání cca. 1 týden od úhrady zálohy. V případě odběru přímo ze skladu bez zaslání, zálohu většinou nepožadujeme.

Jednotlivé sady lze konzultovat na tel.: *********

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
pac (host)

Re: Vnější stěna sauny 16/02/2012 09:24  
Dobrý den,
také se chystám vybudovat saunu cca. 1.6x2.2m v podkrovní koupelně a na vnější stěnu chci keramický obklad. Píšete, že sádrokarton na společné konstrukci s vnitřními palubkami nedoporučujete - co tedy např. řešení příčka ytong 5cm a na ni zvnitřku hranolky a palubky? Jak v takovém případě řešit dveře?
Předem děkuji za odpověď
Pavel

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Vnější stěna sauny 19/02/2012 22:02 Karma: 3
Dobrý den, myslím že ytong by šel použít, zevnitř jej pro jistotu přestěrkujte lepidlem s nějakou kvalitnější perlinkou. Co se týká dveří (mají dřevěnou zárubeň), tak ty bych přišrouboval nejen do ytongu (nějakými speciálními hmoždinami na pórobeton), ale i do podlahy přes práh a pokud to půjde i do překladu. Nepoužívejte zapěnování.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.