gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12
Téma: Stavba krbu svépomocí
Jirka (host)

Re:Stavba krbu svépomocí 10/10/2011 00:49  
Tak,hlavně pozor na tohohle kutila.Takhle se stavět nemá,za prvé porobet.není vůbec vhodný na obestavbu kde teplota dosahuje i 300 stupnů.Volte pouze izolační desky kalcil nebo něco podobného a lepidla poze na tyto materialy.vše po té natahnout spec.maltou popř.lepidlem s nehoř.perlinkou.Já to stavěl taky sám a ztěchto materiálů včetně obkladu cena 30 tis.S tím,že pokud chcete,aby to prasklo v lepším případě dělejte to jako tohle *****.Pokud nechcete vyhořet podívejte se na pár odborných návodu.

Poslední úprava: 10/10/2011 09:39 Provedl: Pavel Dostál.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:Stavba krbu svépomocí 10/10/2011 09:41 Karma: 3
Zdravím, až zase tak bych to nehrotil . Nicméně siporex, sádrokartón a podobné materiály nejsou opravdu vhodné na obestavbu krbu.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Honza (host)

Re:Stavba krbu svépomocí 16/03/2012 08:48  
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s obestavbou krbové vložky. Nejjednodušší variatou je postavení korpusu z desek silca. Jelikož mám na zahradě nekolik šamotových cihel, napadlo mne, že bychom je mohli využít a vytvořit částečně akumulační krb.
Má představa by byla asi následující. Do výšky těla vložky bych vyzdil prostor mezi krbem a stěnou cihlami a sopouch (chceme mít rustikální krb s šikmým sopouchem) bych vytvořil z kalciových desek. Chtěl bych se zeptat, zda jste nějakou podobnou konstrukci již někdo dělal? Zda si mám dát na něco pozor. Stěny domu jsou z Ytongu. Musí být i zde na stěnách desky se vzduchovou mezerou pro oddělení ytongu od teplých šamotek nebo by stačily tyto cihly dát až ke stěně (v místě sopuchu to je jasné, tak musí být vzduch moezera s deskou)? Je nutné vytvořit mezi cihlami vzduchové kanály, aby se lépe ohřívaly (ochlazovaly)?
Četl jsem, že bezpečná výška záklopu je 500mm. Máme trochu nešikovně vyvedený komín a tak maximální výška záklopu u nás může být jen 34cm (máme prkenný strop). Šlo by to napravit vložením izolace do záklopu a nedělat vzduchové odvory nebo udělat několik uzavřených komor s izolací (např. 2 komory s izolací 160mm a odědělených ještě jednou vodorovnou silca deskou-jako sendvič.
Děkuji za pomoc

dolakj (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Re:Stavba krbu svépomocí 18/12/2013 00:03 Karma: 0
Komerční reklama smazána, v případě, že chcete umístit reklamu, kontaktujte nás na info /@/ a-pool.cz
Děkujeme

Poslední úprava: 18/12/2013 00:24 Provedl: Pavel Dostál.
NahoruStránka: 12

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.