gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 123
Téma: Tah v topeništi, čistota skla
L.Votruba (host)

Re:Tah v topeništi, čistota skla 14/10/2011 17:03  
Dobrý den.Já jsem si koupil před časem krbová kamna.Je to prakticky to samé jako vložka,jen jiného tvaru,velikosti.Topím tvrdým dřevem vyschlé cca 3 roky.K začouzení skla dochází také,ale velice málo a jen v dolní části.Vysvětlení je to,že vzduch,který je nasáván na omytí skla zhora,se postupem dolů zahřívá a ještě před spodní částí se zvedá a tím se pod něj dostávají spaliny.To začouzení je však velmi slabé a čistím cca tak 1x za 3 dny.Nepoužívám žádnou chemii,ale jemný popel z kamen.Používám houbičku,kterou zvlhčím a dám na ní kapku jaru.Pak v kamnech před vyndáním popela naberu trochu jemného popílku a tím za chvilku vyčistím celé sklo.Stačím potom papírový ubrousek a sklo vyleštit.A je hotovo.Co se týká přívodu externího vzduchu,mám přívod zezadu přímo do kamen.Hliníkovou flexi trubkou jej přivádím ze sklepa,kde mám kotel a přívod pro vzduch z okna také přímo ke kotli.Nedochází tím ke ztrátám tepla a při kvalitních oknech i zabraňuje špatnému spalování a hoření.Podívejte se zda vložka nemá přímý vstup pro ext.vzduch a pak to stačí jen napojit a hotovo.Na kamna potom nemá vliv těsnost oken či dveří a ani silná digestoř.To je snad vše.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
NahoruStránka: 123

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.