gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 123
Téma: Tah v topeništi, čistota skla
Anonymous (host)

Re: Tah v topeništi, čistota skla 17/11/2009 19:23  
Když topíme řádně proschlým bukovým dřevem, sklo se špiní také. To že máme nízkou teplotu je možné. Ale jak jsem již psala, kdyby jsme topili naplno, v místnosti s krbem by bylo k nevydržení a spotřeba paliva obrovská.
Pane Dostál, vzpomněl jste si prosím na ten prostředek na čištění skla?

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tah v topeništi, čistota skla 18/11/2009 20:02 Karma: 3
Dobrý den,

bohužel ten původní čistič už nemám a nepamatuji si jak se to jmenovalo, ale v obchodním domě jsem zakoupil čistič Evergreen - Reiniger fur Kaminfenster a čistí to také velmi dobře.

Myslím, že všechny přípravky určené na krbové skla, které v sobě mají hydroxid draselný, tak budou účinné.
Osobně to dělám v rukavicích, pod otevřené dvířka rozhodně kartón nebo igelit. Poté nastříkáte na sklo (píší pár minut působit, ale teče to dolů, tak to utírám než to doteče dolů do těsnění) a utřete např. papírovou utěrkou nebo zách. papírem. Spotřeba papíru je dosti velká. Po utření ještě zůstane větší nánosy a na ně se to dá aplikovat ještě jednou a pak to povolí také. Zatím jsem umyl všechno a sklo jsem měl naprosto černé.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: Tah v topeništi, čistota skla 22/11/2009 16:57  
Děkuji Vám, zkusím sehnat. Zatím veškeré speciální čističe na krbová skla zklamaly. Umylo se jen to lehce začouzené.

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tah v topeništi, čistota skla 22/11/2009 17:11 Karma: 3
Tak to nevím jestli tento pomůže, podle mě jsou všechny na podobné bázi. Zkuste nechat přípravek působit déle. Ale předpokládám, že jste to již zkoušela.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: Tah v topeništi, čistota skla 24/11/2009 10:49  
(reklamní odkaz smazán)
Ale zřejmě:
1.trubka 75 mm jako externí přívod vzduchu je jednoznačně nedostatečná, v souvislosti s těsnými okny a dveřmi má ohniště málo vzduchu.Opatření-více externího vzduchu nebo dát okna na mikroventilaci nebo udšlat díru dole ve dveřích.
2.Je-li dřevo dostatečně vyschlé, tak špinění skla je VŽDY způsobeno malou teplotou v topeništi. Asi máte moc výkonnou krbovou vložku. Ne top´-li se ve vložce na plý výkon, ale jen tak trochu, VŽDY se špiní sklo. Mně když se šklo silně zašpiní, použiji na to nějaký sajrajt co je na to určený(všude tam, kde prodávají krbová kamna ho mají), na stříkám, rozetřu kouskem toaletního papíru, nechám pět minut působit, pak utrhnu z nerezových drátků na nádobí kousek velikosti vlašského ořechu, stisknu ho mezi prsty a DRHNU sklo. Dělá se černá kaše, furt drhnu, pak otřu toaleťákem a většinou ještě jednou opakuji. Pak to lehce přetřu okenou(není nutné) a je to. Ten kousek těch drátků používám opakovaně ašpoň pro deset čištění a ani ho neperu pod vodou, ale můžete.
Zkuste topit přerušovaně, to znamená na plný výkon třeba dvě hodiny a pak znovu až za další dobu podle potřeby.

madli (host)

Re:Tah v topeništi, čistota skla 15/04/2010 15:17  
většina špinění skla je buď vlhkým dřevem, dušením topeniště nebo špatnou konstrukcí kamen. většinou je tam špatně nebo nedostatečně přivedený vzduch k horní části dvířek, nebo není dostatečně ohřátý. Každopádně mám vyzkoušený dobrý čistitč. Je to francouzské, není to nejlevnějsí cca 200,- vložím odkaz, ale nevím jestli to nevymažou. www.krby-kamna-szekely.cz/detail/519/0/kategorie/ Je to super, že nenarušuje těsnění a působí během 30 vteřin a žádné drhnutí drátěnkou.

NahoruStránka: 123

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.