gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12
Téma: Z mail. komunikace - stavba a umístění předmontáží v bazénu
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Z mail. komunikace - stavba a umístění předmontáží v bazénu 12/09/2007 12:03 Karma: 3
Mám dotaz pokud někdo ví. Až bude bazén vyzděn čím ho pak přetřít, jestli perlinka, lepidlo a jaké, a jakou barvu no prostě jakej je další postup.Foliji zatím dávat nebudu.

Pod folii se většinou dává flexibilní mrazuvzdorná stěrka s perlinkou a přebrousí a to hlavně v případě polyst. tvárnic. U betonových většinou jen stěrka.

Pokud někdo staví jen betonový bazén s nátěrem, tak jsem slyšel o chlorkaučukové barvě na bazény v barvě modré.

dobrý den,
mám bazén postaveny z PS tvárnic, dole 10cm stěrku, potom kari sit, 5cm pěkného betonu, potom 5sm polystyrenu a potom další vrstva 5cm betonu s kari 10x10x6. . Po usazeni se některá místa vlasově trhaji..dilatace beton PS -poslední vrstva asi není nejlepší. Na jaře bych chtěl dát folii. Musím na jaře povrch zpevnit,a nevadí tudíž folii vlasové trhlinky? Nebo je lepší rovnou dát další vrstvu betonu s kari s.(kolik?) , abych měl jistotu , že se mě povrch nebude trhat?

PS to jsou asi polystyrenové ztracené bloky, stěrka to je jako betonová deska?

Folii vlasové trhliny nevadí, je otázka co ten beton bude dělat dál.
Správné složení je zhutněný štěrk, srovnávací beton 2-5 cm, betonová deska - monolit s karisítí, tl. 15-20cm dle podloží. Správně by se betonová deska neměla dělat ve více vrstvách, ale naráz. V opačném případě může dojít k tomu, že každá vrstva pak působí samostatně a nemá takovou únosnost.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

bazen-vystavba 14/09/2007 08:57  
PS jsou polystyrenové bloky thermodur, je to dobrá vychytávka, ale asi jsem podcenil vrstvu deskové izolace dna z polystyrenu, 5cm,který je sice určen pro podlahy, ale nyní vím, že by stačilo 2cm a tvrzený(žlutý), který je dražší, uvádím to pro ostatní, aby se vyvarovali chyb. Asi se 5cm poly. sesedá , uvidím na jaře, Bazén je 3,5x6,5 celý zapuštěný, jílový podklad, který také dokáže potrápit:-(. Právě proto mě zajímá, jak se bude chovat geotex+folie během příštích let, když by nastaly nějaké milimetrové pohyby v podloží. (folie snad není pevně nalepena na dno?, visí volně...). Takže mám vcelku dvakrát kari beton 5cm a uprostřed 5cm polystyrenu.Možná by stálo za vyzkoušení, co s tím udělá sloupec vody 150cm, tzn. napustit a vypustit bazén? děkuji za případné rady.

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Z mail. komunikace - stavba a umístění předmontáží v bazénu 14/09/2007 09:16 Karma: 3
Zdravím, geotextilie je nalepena na dno, ale to neznamená, že se trochu nemůže natáhnout, co se týká folie, tak ta je kotvena většinou jen na kraj bazénu pod dlažbou, takže se může také hýbat. Myslím, že trhlinky do 2mm nejsou problém. V rozích u dna podél stěn má fólie rezervu, takže také může pracovat.

Pokud nedojde k nějakému velkému zlomu (př. odlamování celých částí), tak si myslím, že by to mohlo být v pořádku.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 12

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.