gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: Armování bazénu
#1
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
Příspěvky: 1242
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Armování bazénu 18/09/2005 21:05 Karma: 3
Převzato z diskuse portálu http://www.abc-bazeny-sauny.cz

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.1 24.01.04 čas: 11:52 Vidlický reagovat na příspěvek Přeji hezký den, a chtěl bych se zeptat, jak mnoho armovat stěny betonového bazénu, tak aby ho v zimě neroztrhal led, při vypuštění neprasky stěny tíhou okoní zeminy. Děkuji za všechny rady. Josef Vidlický

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.2 25.01.04 čas: 21:02 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Dobrý den, armování je přes protest všech statiků, individuální záležitost, znám statiky, kteří Vám spočítají armování na: oboustranné po 25 cm pr. bet. oceli 12 mm, a znám také, kteří si troufnou dát jako armatůru oboustranně po 25 cm jeden prut o síle 8 mm. Záleží to na únostnosti zeminy (navážka ...), na velikosti bazénu, na druhu použitého betonu (např. vlastní míchání x betonová směs z domíchávače), způsobu hutnění atd. Vsadil bych vždy na zdravý rozum, a pokud bazén bude na stavební povolení na doporučení Vašeho projektanta. Většina investorů nakonec dá do betonu 1 ks žebírkové oceli po 25 cm průměru 12 mm. Vodorovnou po 25 cm pr. 8 -10mm. Do dna většinou kari sí¶ oka 15 x 15 cm, někdy oboustranně, někdy jednostranně.

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.3 24.03.04 čas: 09:05 Petr M reagovat na příspěvek Je možné místo betonování stěn zvolit obezdění? Děkuji za odpověď.

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.4 24.03.04 čas: 13:52 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Jestli máte na mysli, cihelné zdivo bez výztuže, tak bych to viděl velmi problematické a rozhodně bych to nedoporučil, protože klasické zdivo nemá velkou pevnost na boční tlak, je děláno na svislý tlak. Železobeton je nevyhnutelný, o prostém betonu by se mohli statici přít, ale zdivo určitě ne, alespoň ne použité jako opěrná zeď.

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.5 25.03.04 čas: 15:12 Petr M reagovat na příspěvek Měl jsem na mysli např. polystyrenové (pro lepší izolaci) nebo betonových tvárnice které se plní betonem a samozřejmě příslušným množstvím železa. Tedy v podstatě tak jak zmiňujete na vašich stránkách v sekci/tabulce "Bazény - přehled typů - výhody nevýhody". No a nakonec, na vlastní bazén, zvažuji použít tenkou nebo těžkou folii. Myslíte, že jsou oba způsoby možné? Nebo lehká folie je určena pouze pro montované bazény? Děkuji.

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.6 25.03.04 čas: 15:34 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Dle mých informací se v současné době používá betonových tvárnic min. u 60% bazénů, 10-20% polystyrenové tvárnice + polypropylenové bednění, zbytek klasické bednění dřevěné nebo plechové. (tedy u bazénů z těžkých fólií - u ostatních to může být jiné dle technologie). Já osobně dávám přednost polysterenovému systému, pak betonovým tvárnicím, které se mohou zaizolovat zevnitř tvrzeným polystyrenem a přestěrkovat stěrkou a perlinkou. Co se týče lehké fólie nevím nevím, ale je vhodné si rozmyslet o kolik je těžká folie dražší a kvalitnější. I mezi lehkými fóliemi je rozdíl, ale neznám lehkou folii, která by měla výztužnou textilii a záruku 10 let. Záleží také na tom, zda se lehká fólie dá vůbec pro svou tlouš¶ku svařovat na místě, nebo jestli jen sériově v továrně. Každopádně pod tenkou fólii musíte zabezpečit podstatně hladčí povrch. Je to opravdu otázka porovnání CENY a KVALITY (záruky). Zkuste si vzít těžkou fólii a lehkou a zkusit ji ustřihnout, případně natáhnout v ruce. Při stříhání těžké fólie ztupíte na jeden bazén jedny nůžky To mám vyzkoušeno.

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.7 26.03.04 čas: 11:14 Petr M reagovat na příspěvek Děkuji za vysvětlení, postupně se přikláním k variantěů: betonové tvárnice + tepelná izolace z polystyrenu (je tato izolace nutná nebo "pouze" vhodná při stavbě bazénu?) + omítka + těžká folie. Tím se vlastně jediným ( je možné nebo běžné si nalepit tuto těžkou folii sám nebo je nezbytné využít firmu?

Název příspěvku: Armování betonového bazénu č.8 26.03.04 čas: 16:49 OPERÁTOR reagovat na příspěvek Zateplení je vhodné zvláště ve výše položených místech, kde léto není dlouhé. Nicméně určitě není nutná. Pokud zvolíte polystyren tak musí být tvrzení a přestěrkován fasádní stěrkou s perlinkou. Já osobně doporučuji Alkorplan, ale lze použít i DLW, které je považováno za hlavního kvalitativního konkurenta. Fatrafol bych asi nezvolil, a to z těchto důvodů: viděl jsem vzorek fólie Fatra, ale nepřesvědčil mě i přes nižší cenu. má takové varhánky a tl. je co vím 1,2 mm, používá se co vím hlavně na jezírka. Asi použít jde, ale neznám nikoho a ani žádnou firmu, která s touto fólií pracuje. Otázka montáže fólie: určitě bych nevolil montáž svépomocí, protože se fólie nelepí, ale svařuje horkým vzduchem. Postup montáže je různý: některé firmy na betonový věnec na hmoždinky připevní poplastovaný L profil a přes něj přivaří fólii na stěny, pak provede dno, některé firmy zase kotví fólii ne na plech, ale přes hranu na natloukací nýty. Dno dělají firmy také různě, některé dělají nejdříve dno, pak stěny a některé naopak. Doporučuji nejdříve stěny a pak dno, protože střihy např. v obloucích se překryjí dnem. nesmíte zapomenout na nalepení geotextilie pod fólii jak na dno, tak i na stěny. Dříve se opravdu fólie lepily, nebo se spíše nechaly rozleptat ve spojích a pak se k sobě přiložily. Dnes díky povrchovým úpravám se dají jen svařovat horkým vzduchem. Proti montáži svépomocí také svědčí poměrně vysoká cena použitého materiálu, který se může neodbornou montáží poškodit.





Název téma: Armování bazénu
č.2 29.07.04 čas: 09:46 Igor reagovat na příspěvek
Dobry den,
..dakujem za ucelene informacie na Vasom serveri, opat sa potvrdila pravda o ceskych kutiloch, ..mame Vam co zavidiet tu na Slovensku.
Otazka k armovaniu: Stavebna jama je vykopana v skalnom podlozi, planujem pouzit bet. tvarnice 15cm. Aka by mala byt optimalna hrubka bet. dna a vzhladom na skalny podklad (okolie), ake armovanie. Dakujem





Název téma: Armování bazénu
č.3 29.07.04 čas: 10:28 Alias profi, s.r.o. reagovat na příspěvek
Dobrý den, opět záleží na statickém výpočtu. Já osobně si myslím (pokud skalní podloží je po celé ploše bazénu), že by mohlo vyhovět 10-12 cm, jednostranně armováno karisítí s oky 10x10 nebo 15x15cm, tl. sítě 5,5mm.

S pozdravem
Pavel Dostál
ABC,s.r.o.





Název téma: Armování bazénu
č.4 29.07.04 čas: 10:38 Igor reagovat na příspěvek
Dobry den,
..dakujem za ucelene informacie na Vasom serveri, opat sa potvrdila pravda o ceskych kutiloch, ..mame Vam co zavidiet tu na Slovensku.
Otazka k armovaniu: Stavebna jama je vykopana v skalnom podlozi, planujem pouzit bet. tvarnice 15cm. Aka by mala byt optimalna hrubka bet. dna a vzhladom na skalny podklad (okolie), ake armovanie. Dakujem
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.