gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: špatná voda v bazénu
Anonymous (host)

zakalený bazén 14/08/2007 10:39  
dne 22.6.jsem psala přísp.na téma zakalený bazén. Pro útěchu všem ostatním: zakalení odešlo samo(tedy po použité chemii) - pomocí vysávání vloček, pročištění filtru a hlavně vysátí do kanálu a pak připuštění vody - asi 1/4 bazénu. Voda byla od té doby několikrát i 30 stupňů teplá, jednou měla náznak začít zelenat, tak jsme dle návodu dali jedno víčko chlor šoku (na 20m2) a pomohlo. Hlídáme Ph, chlor, na noc zakrýváme a pokud nejsme doma, je zakryto i přes den.Máme stále tabletu a pouštíme každý den filt aspoň na 3 hodiny. Všichni se musí před každým vstupem do bazénu osprchovat. Pokud je větší počet koupajících, hned se to odrazí na kvalitě. Prostě: hlavu vzhurů, chce to hlídat a hlavně uznejte, není to krása si ve 23 hod. dát půlhodinku v bazénu, schladit tělo a pak zalehnout a spát jako brouček? To za to přece stojí. Přeji všem trpělivost a úspěch.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 14/08/2007 10:43 Karma: 3
Děkujeme za zkušenosti, je vidět, že když se vytrvá a nevzdá se to, že to většinou jde. Jen každý musí najít ten svůj způsob a nevzdat se hned na začátku.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

algicid 16/08/2007 07:56  
Psala jsem tady o zelené vodě v bazénu a že se nám vrací přes filtr zpět. Tak jsme dali vločkovač, špína byla pouze na dně, zbytek bazénu byl krásně modrý. Vysáli jsme přímo do kanálu. Stálo nás to asi 1/4bazénu. A voda byla krásně modrá. Jenže jak se zvýší teplota vody, zase začne zelenat a nejde odfiltrovat i když to chytneme hned v začátku. Takže zase vysátí do kanálu. Tak si říkám, jestli by nepomohl algicid? A hlavně jak často a kdy ho tam dávat??Děkuji.

Administrátor
graph
Re: špatná voda v bazénu 24/08/2007 10:08 Karma: 3
Dobrý den, algicid je na prevenci a potlačení řas také dobrý, dalo by se říci, že některé řasy si na chlor i zvyknou, takže je potřeba kombinovat více přípravků, případně jednou za čas přechlorovat preventivně.

Algicid 1-2l/100m3 a pak dodávkovávat rozdíly, cena za litr asi 120-180Kč+dph

Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
fronkick (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Re: špatná voda v bazénu 12/06/2008 20:47 Karma: 0
Tak se taky pridam do diskuze. Tri roky jsem pouzival kartusovou filtraci a az nato ze jsem ji v dobe deniho koupani asy tak obden cistil tak jsem mnel supr vodu. Pro upresneni kartusova filtrace na stenu bazenu 3m3/h 0,80w jen po vlockovani, bordel na dne bazenu my trval oneco dele nez tedka vyluxovat. Ale na rozdil od ninejsi filtrace piskove 4m3/h se my nevracel srazeny odpad pres tak bombastyckou piskovou filtraci spet do bazenu. Kdyby vsichni virobci nedelaly takove reklamy a porad neomylaly jak je piskova filtrace to nej. Tak jsem mnel jeste stale tu nevykonou kartusovou jak vsichni rikaj a koupal se v kristalove ciste vode. To je muj nazor a moje skusenost, ale knecemu to prece bylo nemusim napriklad solarni panel prohanet zahradnim cerpadlem. A jeste, nevim jestly to bude fungovat, ale delam takovi pokus do skimru misto kosiku na hrube necistoty jsem vlozil mnou upravenou na pulku skracenou kartusovou vlozku. Kartusovi filtraci chybel vykon ktery tedka bude mit a vysrazene necistoty na dne sy myslim ze prave ta vlozka pochyta, nevim jestly jsem to spravne napal aby to bylo pochopytelny, nebo jestly to nekoho zajima, ale za pokus to stoji . Tam vedet jestly jem nato prisel nebo jeto nesmysl.

Administrátor
graph
Re: špatná voda v bazénu 13/06/2008 08:52 Karma: 3
Dobrý den, díky za názor. Písková filtrace určitě není samospasitelná. V podstatě jde o to, že každý druh filtrace má své klady a zápory. Pokud jste měl kvalitní kartušovou filtraci, tak věřím, že odvedla výbornou práci. Kartuše pobere podstatně jemnější nečistoty než písek. Ale má také nevýhody, jinak byste asi neuvažoval, že ji vyměníte. Možná Vás opravdu hodně ovlivnili reklamy. Já vždy tvrdím písková filtrace je dobrá ale je to o srovnání s ostatními typy. I kartušové filtrace jsou různé. K nadzemním bazénům se také dávají kartušové filtrace, ale ty jsou o ničem, tam se Vám vrací i mouchy zpět, protože zatěsnění je špatné, filtrační plocha malá, papírová vložka atd.

Co se týká nápadu obě zkombinovat, alespoň na tu dobu, kdy se vysávají jemné nečistoty, tak to vůbec není špatný nápad a myslím, že to takto řeší více lidí. Také jsem slyšel, že si na výstupní trysku jednoduše nasadí trn a na něj uvážou vak s nějaké jemné textilie, kde se usazuje nečistota. Stejně je možné jej dat např. do skimmeru pod vysavačový talíř.

NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.