gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: špatná voda v bazénu
fronkick (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Re: špatná voda v bazénu 14/06/2008 21:55 Karma: 0
Tak jsem zase tady, tak muj pokus s kartusovou vlozkou nevysel. Kartuse kterou jsem udelal aby se presne vesla pod vysavaci talir vypadala perfektne, jenze my nedoslo ze prave ten vysavaci talir nema kudy nasavat protoze kartuse filtruje jenom ze stran. Ale i tak to jen tak tak jeste salo jenze asy tak po 10ti minutach se vlozka utemovala, tak jsem tomu pomohl nekolyka dirkama s hora, bylo to lepsi ale zase jen na cas a muj zaver je ze dalsi moje pokusy budou rozhodne az za cerpadlem aby se nemohlo stat ze by slo na sucho. Dalsi pokus ktery uz neni z moji hlavy a pry funguje je: do filtracni nadoby piskove filtrace asy do polovyny piskove naplne vlozit akvarijni asy 4cm sylny hruby modry molytan. Na vlasni oci jsem to nevydel ale pry to takhle funguje a na propirani to nema zadny spatny vliv. Pry to zabrani hlavne spetnemu navraceni sajrajtu do bazenu pri vysavani, skusim a uvydim. Skusim i tu latku na spetnou trisku, poradite jaka latka se vam osvetcila nejlepe?

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 15/06/2008 11:40 Karma: 3
Dobrý den, s tou látkou na trysce jsem to nezkoušel, to jsem jen slyšel od nějakého zákazníka, možná bych zkusil starou punčochu a zmíněný molitan. Molitan ve filtru se mi vůbec nezdá, protože písek se uvnitř víří a myslím, že by pak nabyl rovně, ale že by se zamuchlal. Také se může stát, že ucpe otvor a filtrační čerpadlo se může spálit.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 27/06/2008 20:29  
Zdravím všechny uživatele bazénů. Po roce se opět vracím s téměř stejným problémem. Voda je opět zelená, už jsme dali Alg - nepomohlo, ted tuším 24.6. jsme dali chlor šok a včera jsem snížila PH, protože už zase bylo vysoké. Chlor v bazénu byl už druhý den jen mírně zvýšený, PH bylo na hranici. Měla jsem pocit, jako bych tam chlor šok ani nedala. Doma slyším, že asi někde děláme chybu, ale spíš bude chyba v chemii. Dnes jsem nakoupila nové prostředky na údržbu od jiného výrobce než jsme používali, tak uvidíme - zase 600,-- v luftu - pardon ve vodě. Ale i tak jsem spokojená, ono to bude zase po týdnu OK a budeme si s vnuky a celou rodinou zase užívat. Chtěla bych se zeptat, jestli mám dát vločkovač. Loni nám to po něm sice krásně zmodralo, ale také se zakalilo. Vypadalo to jak modré mléko - doslova. Mám z toho obavy, aby se vše neopakovalo. Tabletu ted nemám v bazénu, chlor byl díky chloršoku dost vysoký. Pokud se povede vyřešit problém, napíši pro ostatní. Také ještě zkusím dát nějakou jemnější síťovinu nebo něco podobného do skimeru, myslím by to mohlo zabrat. Děkuji za radu. Koupání zdar.

fronkick (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Re: špatná voda v bazénu 27/06/2008 21:51 Karma: 0
Pro vsecny. Jen jse chci pochlubyt svim rekneme trba vylepsenim piskove filtrace. Mam piskovku 4m3/h na 25 kg pisku. A prave tech 25kg je neco lehce nad pulku nadoby cos my pride docela malo tak mne napadlo ze jsem na tento pisek vystrihl molitan o asy 5cm po celem obvodu nadoby, ve stredu vystrihl krouzek na prostrceni stredove trubice, vlozil to nadoby s piskem a dosipal kristalickym piskem asi tak15 cm pod okraj nadoby.( takovim bylim) o asy polovinu mensi zrnitosti koupenem ve stavebninach za par korun, nikomu nic nevnucuji ale zda se my ze filtrovani je mnohem ucinejsi nez drive. Ale problem s vracejici se spinou vratnou triskou spet to bazenu pri vysavani dna to neresi jeste neresi.

Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 30/06/2008 23:02  
Ahoj lidi! Máme zcela nový bazén 9,50 x 4,60 = 45 kubíků vody. Od ********* mám přesný návod, jak zlikvidovat zelenou vodu v bazénu:
Srovnat PH na 7,0 - 7,4, pokud je voda kalná, přidat Azuro Flokul a nepřetržitě filtrovat až do vyčištění, pokud je však zelená, přidat Azuro CHLOR ŠOK G a nepřetržitě filtrovat. Pokud byla kalná a nepomohlo to, má se zavolat odborník - *********, pokud byla zelená a chlor šok nepomohl má se přidat Azuro FLOGUL a opět čistit nepřetržitě minimálně 24 hodin. Pokud ani to nepomůže, tak přidat Azuro MODRÝ BLESK a zase filtrovat, pokud jste to vyčerúpali, volat odborníka.
Azuro ALG se má používat jako prevence proti tvorbě řas. Ovšem já už nevím, co mám dělat? Předevčírem jsem do bazénu dala 4,5 kg PH minus, dnes další 1,5 kg a stále se nemohu dostat ani na to 7,4. Bazén není vytížený, koupu se v něm skoro sama a topím v PH minus balíky peněz a bez výsledku. Tekla mi filtrace a byl u nás technik na záruční opravu. Když viděl, jak se topíme finančně v chemii řekl mezi řečí: Já to nesmím říkat, ale to drahé PH minus jde snad nahradit sodou s něčím, zjistěte si to. :!: NEVÍTE O TOM NĚKDO NĚCO? Jen za poslední týden jsem narvala do bazénu PH minus za 1000,- Kč.
Jinak v Praze mám známého, který má prý průzračnou vodu v bazénu a v životě PH neměřil. Jsem z toho :shock: vykulená.

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 01/07/2008 10:55 Karma: 3
Dobrý den, musel jsem cenzůrovat firmu, kterou uvádíte, aby s tím neměla nějaký problém.

Voda z různých zdrojů může být odlišná, takže nelze říci, že kamarád odnaproti pH neudržuje a je v pořádku.

Co se týká alternativách, tak asi budou existovat, nicméně když si koupíte velké balení např. místo 1,5 kg 25 kg, tak Vám vyjde o hodně levněji za 1 kg, což je značná úspora. Závisí také na tom jestli Vám do bazénu prší, jak často se koupete, zda se nekoupete např. s opalovacími krémy apod. Malé děti atd. Vše hraje roli.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.