gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: špatná voda v bazénu
Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 02/07/2008 19:51  
Děkuji za cenzuru, nějak jsem si to neuvědomila.
V bazénu se nikdo nekoupe, dokonce poslední týden do něj ani nepršelo a PH mi stoupá jako o závod. Teď jsem tam za týden nacpala 10,5 kg PH minus. Postup z létáku nezabírá ani trochu, dokonce ani flokul na vločkování nic neprovedl, modrý blesk nic neudělal a tak jsem z toho znechucená. Nemohu týdně cpát do bazénu 10 kg PH minus, to bych nevydělávala na nic jiného, musím najít cestu, jak to nahradit. Ani dodržování přesného postupu k vyčištění vody nefunguje.
Ivetta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 02/07/2008 22:21 Karma: 3
Nemáte přehřátou vodu? Nějaké speciální znečištění? Jaké pH má voda kterou napouštíte (dopouštíte)? Jakou koncentraci uvádí na krabici výrobce? Soda je podle mě na zvýšení pH, protože je myslím zásaditá. Vy spíše potřebujete kyselinu, což je pH minus.
Třeba jde o to, že pH minus co máte má slabou koncentraci, zkuste jiného výrobce. Jestli máte poblíž bazénovou firmu, tak se ptejte na pH minus od CTX nebo od Arcany. Na kolik upravujete pH? Jak dlouho filtrujete, propíráte filtr atd.

Pozor vločkovač používat opatrně, při předávkování je voda mléčná třeba i několik dnů i týdnů, než se úplně vysráží.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 07/07/2008 15:57  
Určitě se po jiném výrobci podívám, děkuji. Jinak vodu, kterou dopouštím je zázračně na PH 7,3, ale mám jí ze studny 16m hluboké. Flokul - vločkovač možná nepatrně zabral, ale to opravdu tak nepatrně, že jsem si to snad i musela vsugerovat a dala jsem ho tam 2 várky najednou a nic se nezmléčnilo. Voda se pohybuje mezi 24 až 26°C Filtruji již 4 týdny NON-STOP, filtraci čistím 2x denně - vyčistit úplně nejde, protože voda je prostě z bazénu zelená a tak čekám než je průhlednější, jinak bych mohla bazén rovnou vypustit. Na schůdkách se uzazuje zelený povlak, dno je drsné a zakalené, luxuji 1x denně. Dodržela jsem všechny postupy udané výrobcem - prodejcem a už ani on si neví rady. Podle mého to písková filtrace prostě nezvládne. Chtělo by to dovolenou a hlídat ucpání nějakého filtru, který by člověk dal do skemru a musel by ho třeba každou hodinu čistit. Ze zoufalství jsem do bazénu nalila 10 litrů Sava a zase nic. To bych tam snad musela dávat destilku - mrtvou vodu, ale kde jí brát???? 45 kubíků není málo. :roll: Nerozumím tomu znám 5 lidí, kteří vlastní bazény, každý bydlí jinde, jeden je z vesnice od nás, nikdo nedodržuje nějaké PH a všichni se koupou v průzračné vodě, jen já si plavu s brouky potápníky P D
Hlavně nikoho to nestojí takové peníze jako mě! Abych musela každých 14 dní vrážet do vody 2 kyblíky = 7 kg PH-mínus za 1000 + ta ostatní chemie!

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 08/07/2008 09:58 Karma: 3
Domnívám se, že by problém mohl být napouštěním vody ze studny, kde je voda pravděpodobně tvrdá a reakcí na chlor je zelená až hnědá voda. Velmi často je problém způsobem vysokým obsahem železa a manganu. Proto se většinou doporučuje napustit vodu z vodovodu, nebo použít stabilizátory a odstraňovače tvrdosti.

např. ve foru:
http://www.abc-bazeny-sauny.cz/post1735.html
http://www.abc-bazeny-sauny.cz/post1759.html
a další.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 13/07/2008 12:30  
Pro paní Ivettu:
Přípravky na snižování či zvyšování pH, které se standardně prodávají k bazénům mají jednu výhodu - jsou pro obsluhu při dávkování relativně bezpečné, ale jednu nevýhodu - jsou v konečném důsledku drahé.
Jsem vzděláním chemik a tak mohu sdělit, že pro zvýšení pH (z kyselého do alkalického) namísto běžně používaného pH PLUS, což bývá obyčejná soda (uhličitan sodný nebo jedlá soda (hydrogenuhlučitan sodný) používám přímo louh sodný (NaOH).

Naopak pro snížení pH z alkalického do kyselého - což je asi nejčastější potřeba u bazénů, tak namísto běžného používaného pH MÍNUS (nejčastěji je to hydrogensíran draselný) používám přímo kyselinu sírovou nebo chlorovodíkovou.
Kyseliny kupuji přímo v koncentrované podobě 96% H2SO4, nebo 37% HCl. Finančně mě to vyjde mnohem levněji, než nákup jakýchkoliv pH MÍNUSů či PLUSů.

Je tu ale jeden hlavní důvod, proč to není pro všechny - a to je bezpečnost práce při ředění kyselin. Podmínka používat ochranné brýle či štít a rukavice je samozřejmostí !
Pro ukázku mohu říct, že na snížení pH v bazénu o objemu cca 9-10 m3 o celých 1,2 pH jsem spotřeboval 0,5 l kyseliny chlorovodíkové 37%, kterou jsem naředil do 15 l kýble a pomalu nalil do bazénu na různá místa. Voda v bazénu byla mícháním velkou lopatou předem uvedená v pohyb (kruhový bazén) a filtrace byla puštěná.
Při tomto postupu došlo velice rychle k homogenizaci (promísení) vody v bazénu.

Práve bezpečnost práce je důvod, proč existují pro běžné uživatele přípravku ph Plus a Mínus i když jsou při používaní dražší.
Pokud se však koncentrovaných chemikálií nebojíte a něco o práci s nimi víte, není důvod je nepoužívat, vyjde to levněji.
Jsem na tomto webu spíše vyjímečně, tak pokud někdo bude chtít poradit a nebude to moc často, zkuste mi napsat na vit.safarik@thermofisher.com .

Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 17/07/2008 11:28  
Dobry den,

reaguji na diskuzni prispevek pana Vítka k alternativni chemii. Osobne pouzivam na snizovani pH v bazenu cca 30m3, HCl (31-33% technickou), pro snizeni o cca 0,8 davkuji 0,5l HCl na 4l vody. Uprava je bezproblemova. Vodu upravuji 2-krat za tyden, pouze pri zapnute filtraci, aby doslo k dokonalemu rozmychani. Pro informaci v drogerce vychazi 1L (1100g) kolem 30 korun

NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.