gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1...4567891011
Téma: špatná voda v bazénu
Anonymous (host)

Re: špatná voda v bazénu 09/07/2009 12:13  
Jeste mne napada, k tematu vraci se my spina do bazenu, ze vetsina znas uzivatelu pouziva orig. pisek 0.6-1.2mm cos je podle mne kdyz do toho clovek hrabne a je proprany a mokry tak strasne hruby a vubec se nedivim ze zeleny zakal i vlocky snim bez problemu prolezou. Tak sy rikam ze by stalo zato vyskouset pisek mensi srnitost i za cenu toho ze na na zberovou vtokovou trubku dam damskou puncochu aby pisek neprolez do bazenu. Mam na mysly kristalickej pisek ze stavebnin, ma polovicni zrnitost a stoji par korun, takovi ten bily.
Promiňte, ale při čtení téhle velmi zajímavé diskuse mi dělá velký problém Vaše čeština. Sem tam něco se dá tolerovat, ale Vaše příspěvky jsou z hlediska pravopisu něco strašného!!!

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Slavo (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Re: špatná voda v bazénu 13/07/2009 10:07 Karma: 0
Z předchozích let mám taky nejlepší zkušenosti s vypuštěným a opětovně napuštěným bazénem,letos se ale k problémům s řasami přidal další zádrhel,po aplikaci chemie se voda od řas vyčistí ,je opět modrá,ale zůstane kalná.ph je přitom v pořádku,filtr mám vyčištěný a pracuje spolehlivě.

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: špatná voda v bazénu 13/07/2009 10:18 Karma: 3
Dobrý den, na zákal by mohl pomoci vločkovač. Ale nesmí se to s ním přehnat, jinak sám vodu bude zakalovat. Dá se říci čím méně, tím lépe.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Iva Piklová (host)

Re:špatná voda v bazénu 13/07/2010 15:10  
Dobrý den, též nám zezelenala voda v bazénu (voda napuštěná z vl. studny), cca po 12-ti dnech. A zřejmě tedy až po přidání chemie (bazénové Savo + vločkovač, proti řasám..), co teď s tím? Voda se ustálí? Máte zkušenosti z mořskou solí v bazénu?

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:špatná voda v bazénu 13/07/2010 15:25 Karma: 3
Dobrý den, zelená voda vzniklá reakcí chloru a železa či manganu se řešila v tomto fóru:
www.abc-bazeny-sauny.cz/forum/udrzba-vod.../76-zelena-voda.html

Jen mi je divné, že chlorujete až po 12 dnech napuštění. to se mi nezdá, že je to po chemii, podle mě narostla řasa, ale to lze zjistit většinou tak, že máte slizké stěny a ve vodě tu řasu např. nabráním vzorku do skleničky vidíte.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Iva Piklová (host)

Re:špatná voda v bazénu 13/07/2010 17:10  
Děkuji za odpověď.
Důvodem, proč jsme použili chemii až po 12-ti dnech, byla neznalost - jsme úplní nováčci v tomto ohledu.
Vzorek ve skleničce je naprosto čistý, čirý. Ačkoliv stěny bazénu slizké jsou, žádná řasa vidět není!
Stejně uvažuji o vypuštění, vyčištění a napuštění. Můžete mi, prosím, sdělit v bodech jak s chemií postupovat od prvního napuštění a jak často zapínat písk. filtraci a na všechny ch. přípravky je potřeba dávkovač? Předem mockrát děkuji.

NahoruStránka: 1...4567891011

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.