gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1...4567891011
Téma: špatná voda v bazénu
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:špatná voda v bazénu ( mléčná voda - bílá voda ) 24/05/2011 12:56 Karma: 3
Dobrý den, bílá voda ( mléčný zákal bazénové vody) může znamenat víc věcí, např. moc chloru, vápenná tvrdost, moc vločkovače. Bílá voda se vyskytuje také po znečištění po koupání lidí.
Nejprve bych doporučil zjistit jestli není moc chloru a jaké je pH.
Upravil pH, počkal pár hodin, nadávkoval chlor, pokud je málo. A už jen filtroval a každý den měřil. Pokud jste si jista, že jste nedávkovala moc vločkovače, tak po poslední úpravě nadávkovat malou dávku. Profiltrovat a přes noc vypnout filtr.

Hnědé skvrny jsou pravděpodobně od železa, manganu apod. Na to by se asi musel vypustit bazén, ale možná částečně lze použít odstraňovač železa např. Clear Tab Metal od značky CTX www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/clear-tab...za-400g-p-20360.html
případně na vápennou tvrdost CTX 600, 605 a 705.
www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/ctx600-pr...zenin-5l-p-3870.html
www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/ctx605-sn...vody-5kg-p-9980.html
www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/ctx700-pr...zenin-1l-p-3871.html

Také by na prevenci šlo použít stabilizátor tvrdosti vody zn. Arcana
www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/stabiliza...cana-1l-p-10418.html

Na odstranění vápenných usazenin pak CTX 51, 52, 53, 55, 57 www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/ctx51-ods...zenin-1l-p-4333.html
ale tato řada se používá na přímou aplikaci na vápenné usazeniny při vypuštěném bazénu. Stejně tak jako od zn. Arcana Steinloser
www.abc-bazeny-sauny.cz/obchod/steinlose...istic-1l-p-1063.html

Poslední úprava: 24/05/2011 12:56 Provedl: Pavel Dostál.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Dana (host)

Re:špatná voda v bazénu ( mléčná voda - bílá voda ) 25/05/2011 09:21  
Moc děkuji za rady.Jelikož bydlíme na malém městě a spoustu přípravků se zde nesežene,tak jsme koupili Projasňovač a najednou je voda čistá.Možná to bude chtít aplikovat ještě jednou,ale to se uvidí až po celodenním filtrování.Doufám,že až se budeme moci koupat,že z nás,vzhledem k množství použité chemie,nevylezou jen kostřičky.Zdravím a přeji hezký den.

Poslední úprava: 02/06/2011 11:29 Provedl: Pavel Dostál.
Eva Š. (host)

Re: špatná voda v bazénu 18/06/2011 15:37  
Dobrý den,
také řeším nějaké problémy s bazénem a na nějaké diskuzi (už nevím adresu) jsem se dočetla, že místo pH mínus lze použít sodu na praní (změkčovadlo). (komerční odkaz odstraněn)
Cena 23Kč za kilo. Ještě jsem to nezkoušela, ale je to doporučeno i pro změnu pH v bazénech,tak bych se toho nebála. Kdyžtak dejte vědět.

Poslední úprava: 19/06/2011 12:07 Provedl: Pavel Dostál.
Administrátor
graph
Re: špatná voda v bazénu 19/06/2011 12:14 Karma: 3
Anonymous napsal:

V bazénu se nikdo nekoupe, dokonce poslední týden do něj ani nepršelo a PH mi stoupá jako o závod. Teď jsem tam za týden nacpala 10,5 kg PH minus. Postup z létáku nezabírá ani trochu, dokonce ani flokul na vločkování nic neprovedl, modrý blesk nic neudělal a tak jsem z toho znechucená. Nemohu týdně cpát do bazénu 10 kg PH minus, to bych nevydělávala na nic jiného, musím najít cestu, jak to nahradit. Ani dodržování přesného postupu k vyčištění vody nefunguje.
Ivetta

Když se vrátím ke staršímu příspěvku, tak si myslím, že máte vysokou celkovou alkalitu (nezaměňovat s tvrdostí). Alkalita je spíš stabilita vody. Když snížíte celkovou alkalitu, tak pak budete jen dodávkovávat pH minus podstatně méně. Alkalita se dá snížit razantně kyselinou chlorovodíkovou jak již tu někdo psal. Také se tím sníží pH vody. Kyselina není ovšem doporučena k časté manipulaci, protože je nebezpečná.

Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Administrátor
graph
Re: špatná voda v bazénu 19/06/2011 12:19 Karma: 3
Dobrý den, soda kyselost vody zvyšuje, takže lze alternativně použít místo pH plus. Kyselost vody je potřeba většinou snižovat (a na to se používá pH minus.

Milan (host)

Re:špatná voda v bazénu 22/06/2011 21:15  
Dobrý den, rád bych se podělil se svojí zkušeností. Víc než měsím jsem bojoval se zakalenou vodou. Ph, tvrdost, atd, všechno bylo v pořádku. Na noc jsem dal vločkovač, ráno byla na dně špína, zapnul jsem filtraci a zase se bazén zakalil a tak stále dokola. Dělal jsem tu chybu, že jsem dno luxoval do filtrace a ne ven. Dnes jsem vyluxoval do odpadu a bazén je krásný. Napadlo mě jestli nemám špatný písek ve filtraci (mám SpeedClean Comfort 50, písek 0,6-1,2mm) Je to normální aby ten usazený kal prošel filtrací a zakalil bazén? Más s tím také někdo zkušenost? Děkuji

NahoruStránka: 1...4567891011

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.