gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: stavby sauny- přípravy
Martin (host)

stavby sauny- přípravy 16/11/2011 14:06  
Dobrý den,
Rozhodl jsem se postavit saunu v nevytápěném zahradním domku, který má vnitřní rozměry 6*3 metry a je postaven z vápenopískových cihel tzv. na patnáctku.V jednom rohu této stavby bych chtěl vytvořit dřevěnou saunu o rozměrech 2*2*2m a zbytek by měl sloužit jako ochlazovna, případně odpočívárna. Jelikož stavba sousedí s bazénem mám zde i sprchu, dotáhlý přívod el. en.400W a odpady. I když jsem prostudoval snad všechny dotazy na Vašem servru, mám nějaké nejasnosti.
1.Jestliže počítám složení dvou stěn od vnitřku sauny:palubovka,hliníková fólie,minerální izolace o tloušťce 10-12cm upevněná mezi hranoly a vápenopísková cihla 15cm. Je toto dostačující? Není potřebné dát mezi izolaci a zeď fólii nebo tam alespoň nechat mezeru pro odvětrání, aby se tam nesrážela vlhkost?
2.Pokud budu mít saunu o velikosti 8m3 zbudovanou tímto způsobem(další dvě stěny budou: oboustranně palubka a mezi něma 10cm izolace, strop bude izolován v mezitrámoví 16cm izolace, hliníková fólie a palubka) o jakém výkonu použít el. kamna? 6 nebo 8 kW?
3.Zajímalo by mě, zda při použití celoskleněných dveří mám počítat s většími ztrátami tepla než u dřevěných a o kolik? Předpokládám použití výrobků z Vaší nabídky.
4.Je velký rozdíl, když použiji topidlo s regulací, nebo bez regulace a tuto si budu dokupovat? Hlavně mě zajímá, kolik má vestavěná regulace rozpětí termostatu, jak v nastavení teplot, tak v citlivosti(+,-) termostatu.
5.Viděl jsem, že některé kamna se polévají, ale elektrické snad ne i když jsou na nich lávové kameny? Předpokládám, že by došlo k zničení tělesa.
6.Jaké jsou standartní délky prken pro výrobu lavic? Potřeboval bych délku 209cm, ale můžu ještě rozměr upravit, protože jak píšu do lavic je daleko, teď budu vytvářet přípravu na stěny, tak můžu upravovat rozměry. Sice odřezky použiji na různé podhlavce, ale nechtěl bych dopadnout tak, že postavím saunu a budou v nabídce jen prkna 2metry délky a mě bude chybět 9 cm.
Děkuji za odpovědi
Martin Skřivánek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re:stavby sauny- přípravy 21/11/2011 10:04 Karma: 3
Dobrý den, omlouvám se za zpoždění odpovědi.

1)odborník na tepelné stráty nejsem, ale pokud byste chtěl mít jistotu, tak bych odvětrání udělal. V sauně je sice vlhkost velmi nízká, ale kam se posune rosný bod si nedokáži při těchto extrémních podmínkách představit. (venku pod bodem mrazu, uvnitř 85st a víc) U vápenopískových cihel by to časem mohl být problém, pokud by se rosný bod přenesl do zdiva. Odvětráním by se zabezpečil rozptyl nahromaděného tepla do celého domku a následně ven.

2)Já bych volil 8kW nebo 9kW, pokud by to byla sauna vnitřní, resp. v domku se běžně topilo, nebo alespoň temperovalo, tak 8kW, protože konstrukce by byla již částečně temperována. Vyšším výkonem také zkrátíte dobu nahřátí.

3)co se týká ztrát tepla, tak si myslím že při tomto rozměru sauny to nebude příliš znatelné a to hlavně díky provozu sauny, každých 15-20 minut otevření dveří, nutnost proudění vzduchu apod. Všeobecně se doporučují dřevěné na ztráty tepla, ale většinou se dnes prodávají celoskleněné, protože jimi vidíte ven.

4)kmana bych asi doporučil s oddělenou regulací, ale jsou dvojnásobně dražší. Dříve se prodávala hodně, ale v časech krizi většina sáhne po úsporách. Stupnice na vestavěné regulaci (Harvia kamna) je v rozsahu od 1 do 8. Pravděpodobně je to děláno z důvodů kalibrace, kdy by to nebylo 100% pravdivé, protože tam může docházek ke zkreslení. (čidlo blízko zdroje tepla). Je nutný externí teploměr, který si pověsíte na stěnu sauny, ověříte teplo a zvyknete si na kterém bodu je konkrétní teplota. Citlivost také není známa. Pokud byste volil kamna s digitální regulací, tak dle druhu bych Vám napsal rozsahy ve stupních.

5)prkna míváme různě podle dodávky od dodavatele, většinou 3m nebo 1,8m. Při výrobě lavic klademe latě abachi napříč lavic, snižuje se tím spotřeba a právě různorodost délek lavic, napojování apod. Návody jsou také přizpůsobeny příčnému kladení. Latě se ale dodávají vcelku, dle domluvy a skladových možností.

Pro další informace jsem Vám k dispozici. Třeba i na e-mailu: aliasproficz()gmail.com

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 1

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.