gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ???
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 15/05/2006 21:55 Karma: 3
Osobně si myslím, že zakryt bazén solární plachtou je nutností. A to neříkám jen z důvodů, že je prodávám. Úniky tepla jsou totiž z různých příčin.

(úniky hladinou 70-90%)

1)odparem (teplá voda x chladný vzduch)
2)ofukem větru (nenápadné, ale dost podstatné)
3)samotným koupáním (čeření vody)
4)čeření vody tryskami a atrakcemi (tzn. pokud možno nahnout trysky směrem dolů, ale zase v závislosti na povrchovém znečištění)
5)schlazení na potrubí
6)schlazení při nevhodném solárním okruhu (bez regulace, př. osobní kontroly), kdy se naopak schlazuje voda, místo aby se ohřívala

Také u tep. čerpadla je nutno počítat spotřebu za běh filtrace, resp. 0,7kW/hodinu, což také není zanedbatelné, protože běžně byste filtrovali tak 4-8 hodin.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
tomik (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Místo: brandysek
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 18/05/2006 19:06 Karma: 0
Tak mám ted' 21 stupn'ů teplou vodu.Bez plachty,bez čerpadla a bez soláru.Jak jste na tom vy vybavenější????!!!!To počasí je vyloženě koupací i když při dešti a teplé vodě je to bomba.Po dešti my vždy vylítne Ph. Ale když se tak podívám na zahradu tak se můžu koupat na celé zahradě!!To čerpadlo by se ted' fakt šiklo.Mít vodu tak těch 27stupn'ů a až se trochu sešeří tak rozsvítit bazen a šup tam.Takhle jen můžu tiše závidět.Tak se pochlubte!!!!!!!!!Fakt jsem zvědavej:Tomik

Anonymous (host)

tepelné čerpadlo 21/05/2006 11:51  
Dobrý den.
Sleduji Vaší diskusi a neustále jsem se nerozhodla , jestli do toho čerpadla za 19900,- kč , jít nebo ne.
Pán, který píše , že čerpadlo zakoupil neuvádí zda má zastřešení , nebo krycí plachtu na noc.
My máme bazén 3x6 m na 150 hloubku se zastřešením a teď máme na povrchu teplotu cca 21 stupňů , ale u dna bazénu ještě asi " mrzne."
V jedné prodejně Maut..... mi řekli, že ještě sami nevědí co to dokáže a to bylo v centru Brna . Ve druhé v jednom menším městě taky na Moravě prodavač navrhoval a´t na tuto velikost bazénu koupím dvě čerpadla.
Takže se mi zdá , že sami nevědí co a jak.

Anonymous (host)

Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 22/05/2006 09:43  
Nyní udržuji teplotu na 25 stupních (odpoledne), ráno 23 - 24. Čerpadlo mám puštěné od 11 hod do 17 hod. Bazén zakrývám solární plachtou. Rozměr bazénu ovál 6,5x3,4x1,2

tomik (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Místo: brandysek
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 24/05/2006 21:31 Karma: 0
Tak jsem se včera koupal.Mám 21 stupn'ů.Docela to šlo.Pěkně jsem si zaplaval.Ze všech těch názorů,dojmů a poznatků jsem nabyl přesvěčení,že to t čerpadlo má tak malý výkon,že ten můj bazen neohřeje!!Na 100% ho nekoupím a jsem zvědavý s čím nás hoši od moutfieldu zase překvapí.Ta akce končí na konci měsíce.Já dodělám ty sluneční kolektory,které mám rozpracované.Přestal jsem na nich dělat potom co vyšla ta akce s tím čerpadlem.Možná bych je měl už hotové a topil bych.Dělám je ze starých deskových radiatorů.Očistím je od barvy a nechám je nalakovat černou práškovou barvou.U klempířů mi naohýbají z pozinkovaného plechu vanu do které vložím ty nalakované radiatory.Samozřejmě vnitřek odizoluji a na vršek dám dutinkový polykarbonát.Mám vyčleněný samostatný okruh,kterým přes oběhové čerpadlo budu honit vodu z bazenu.To celé bude spouštět teplotní čidlo umístněné v jednom kolektoru.Cena za to celé vychází asi 8 tisíc -3 kolektory 80cm široké a 200cm dlouhé,vedení,teplotní čidlo,čerpadlo.Práci si neúčtuju.Doufám,že bude někdo reagovat a rozmluví mi i ty kolektory.Těším se na vaše příspěvky.Tomik

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 24/05/2006 22:04 Karma: 3
Myslím, že radiátory nejsou nejvhodnější a to z důvodů koroze zvenitř, protože jakmile do nich dáte chlorovanou vodu, začnou reznout podstatně více. Vhodnější se mi jeví stočená hadice (polyš) např. ve starých panelákových oknech. Tam je ale nebezpečí přehřátí, pokud vodu netočíte.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.