gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ???
Anonymous (host)

Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 24/05/2006 22:13  
Mám bazen od Mountfieldu o oběmu 29m2 oval. Mám ho už 4 roky.Postavil jsem ho sám.Je zapuštěný v zemi.Jsou tam dvě světla 300w.Přemýšlím o solárním ohřevu kolektory vlastní výroby,ale zaujala mě nabídka tepelného čerpadla za 19900Kč!!!!Má to utahnout bazen o oběmu do 30m2.Jeho cena je prý normálně 40000.Je to typ RBR-35Y. Bude mít nějaký vliv na teplotu nebo se to nevyplatí???? Díky Tomik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Anonymous (host)

tepelné čerpadlo 26/05/2006 11:47  
Mame bazén, 7x2,5 hloubka 1,5 se zastřešením. Teplota před zapnutím čerpadla byla 21 stupňů. čerpadlo jede zhruba 6hod denně a po několika dnech má voda 27stupňů. Je to prostě paráda ) )

Anonymous (host)

tepelné čerpadlo Mountfield 20/06/2006 22:35  
po dvou dnech provozu mohu jen doporučit. Mám bazén o objemu 28 m3. Bydlím na horách, bazén je v zemi. Při plném průtoku tepelným čerpadlem přitéká do bazénu o 2 stupně teplejší voda, dá se to srovnat s použitím dvou solárních panelů 1,2 x 6m. Čerpadlo jsem zapojil až za solary, aby v případě sepnutí v noci, mi solary neochlazovali tep. čerpadlem ohřátou vodu. Jediný problém je v tom, že pořád musí jet filtrace. To jsem dnes také vyřešil, umístěním termostatu do vody a následné napojení tep. čerpadla a filtrace na něj. Tep. čerpadlo spíná až po třech minutách, takže z něj bezpečně filtrace vyžene žhavou vodu získanou ze solarů. Dnes ráno jsem měl teplotu vody 24 st., v 17 hodin večer 28,2 st. Případné dotazy : icq : 34039501

Anonymous (host)

Domácí stavba tepelného čerpadla? No problem! 25/07/2006 14:51  
O výrobě tepelného čerpadla podomácku jsem zatím neslyšel, to by mohlo být i docela nebezpečné, pokud uvážím, že v solárním čerpadle jsou nějaké tlakové prvky.

Hodně zdaru, třeba se ozve někdo, kdo s uvedeným zařízením má zkušensoti.[/quote]

Neslyšel? Tak to špatně posloucháte
http://www.tzb-info.cz/t.py?t=2&i=1468
a pak tady:
http://www.vseprobydleni.cz/clanek.php?id=259
anebo tady:
http://www.eltex-km.cz

Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 26/07/2006 15:00 Karma: 3
Psal jsem, že jsem o tom neslyšel , ne že nečetl...
Ale teď vážně ... díky za tip.

Zveřejňujeme soukromou a komerční inzerci.
Soukromý textový inzerát zde na fóru, cena 100 Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Komerční textový inzerát zde na fóru s odkazem, cena 200,- Kč za příspěvek na 1 měsíc.
Slevy na více měsíců, nebo více inzerátů.
Příspěvek možno zadat do jakékoliv kategorie fóra.
Anonymous (host)

Zkušenosti 14/08/2006 12:17  
Mám stejný bazén, jako tomik - 29 m3 s filtrací 6 m3 za hodinu.
V květnu jsem si koupil to tepelné čerpadlo od Mountfieldu a je to opravdu velký rozdíl. Přes noc se to (s plachtou) ochladí průměrně o 2°C, ale když potom zapnu čerpadlo i solární panely zároveň, tak voda z trysky má cca o 2 stupně víc s tím, že to čerpadlo ohřívá odhadem o 1,5 stupně, takže i přes velký objem lze bazén efektivně a rychle ohřívat (i s tím, že to přes noc trochu vychladne). Od června mám téměř pořád teplotu nad 27°, nejvíc jsem měl 33 (víc už to neohřívá), ale to už je opravdu moc a taky mnohem rychleji vyprchává chlor a po dvou dnech se mi voda i zakalila a celkem dlouho trvalo, než jsem to zas zlepšil.

Co se teda týče toho čerpadla na bazény kolem 30 m3 - můžu jen doporučit - ten výkon oproti samotným panelům je několikanásobně větší.

NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.