gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 12345678...11
Téma: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ???
Anonymous (host)

tepelné čerpadlo od Moundfildu 11/05/2006 18:13  
Příští týden ho budu kupovat, už jsem se rozhodl, takže až ho nainstaluju a vyzkouším dám vám sem vědět své dojmy.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Anonymous (host)

tepelné čerpadlo 12/05/2006 07:48  
Včera jsem zapojil tepelné čerpadlo z Moundfilda. Mám zapuštěný bazén s objemem vody 20 m3. Po 10-ti hodinách se zvedla teplota ze 17 na 20,5. Předpokládám, že dnes to bude kolem 23-24.

tomik (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Místo: brandysek
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 14/05/2006 18:13 Karma: 0
Tak to jsou pro mě zprávy jako hrom.Mám na to čas jen do konce května,kdy končí ta akce.Jak to vypadá s hlučností?To čerpadlo mě fakt strašně láká!Určitě se zase podělte o další dojmy a výsledky!!!Mě se ted' začala trochu ztrácet voda.To je po tý letošní šílený zimě.Tak že mě čeká malá oprava,ale nějak se s tím poperu. Tomik

Anonymous (host)

trochu čísel 15/05/2006 10:38  
Také o tom přemýšlím a spočítal jsem si pár čísel: 1 kWh je 859,76 kCal, tzn. ohřeje 860 litrů vody o 1 stupeň (přibližně, nepočítám ztráty). Podle údajů Mountfieldu při teplotě vzduchu 15 st. C dostanu za 1,15 kWh elektřiny 4.15 kWh tepla, při teplotě 20 st. 5.64 kWh. Při dnešní ceně elektřiny pro přímotopy 1,66 Kč/kWh tak za hodinu ušetřím v průměru 6,2 Kč/hod. Při provozu 10 hod./den by se mi dotované čerpadlo na úsporách zaplatilo cca za 9-10 měsíců...
Výkon: mám bazén o obsahu cca 33m3, za hodinu bych ho ohřál o cca 0,12 stupně při teplotě vzduchu 17 stupňů. Z toho plyne, že pokud bych to chtěl provozovat třeba těch 10 hodin denně, nesmí mi tepelné ztráty za zbylých 14 hodin překročit 1,2 stupně... (spíš 1 stupeň při započítání ztrát vytápění)

No a teraz mudruj...

Anonymous (host)

Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 15/05/2006 14:51  
Tak jsem se začal v pátek koupat. Teplota vody je 24 st. Zatím ještě pořád mám čerpadlo zapnuté 10 hod. Myslím, že těch mých 20 m3 je tak na hraně. Ohřev je zhruba o 1-2 st. za den (samozřejmě že je to vyšší o noční tepelnou ztrátu). Při vyšším objemu si myslím, že by nestíhalo.

tomik (Uživatel)
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Místo: brandysek
Re: Tepelné čerpadlo za 19900Kč ??? 15/05/2006 21:07 Karma: 0
Musím se zeptat jestli ve vašich kalkulech počítáte se solární plachtou.Myslím že hlavně přes noc těm ztrátám hodně zamezí.Je mi jasný,že od tohohle t čerpadla nemůžu chtít v březnu koupací teplotu ale stačilo by mi koncem dubna se koupat.Nečekat až se pomalu koncem května(při dobrym počasí)ohřeje.Mám ale stejně obavy z toho,co už tu nastínil Lád'a a to že zkrátka mých zakopaných 30 m3 nebude stíhat!!!??? Zkrátka furt mudruju Tomik

NahoruStránka: 12345678...11

Návštěvnost

TOPlist

Odkazy

Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme

Vyhledávání

Kontakty

Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek

Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.